ApartSamen

Familiale bemiddeling

Als familiaal bemiddelaar ondersteun ik families in het herstellen van de communicatie om zo te komen tot een evenwicht waar alle partijen zich goed bij voelen:

 • Van “ex-partners” naar “samen-ouders”: jullie hebben beslist om te scheiden maar hoe doen jullie dit met de kinderen? We werken een plan uit op maat van de kinderen waar jullie je beiden kunnen in vinden.
 • Partners die een scheidingsbeslissing hebben genomen maar samen willen komen tot goede afspraken.
 • Een succes maken van een samengesteld gezin is een behoorlijke opgave. Vaak zijn de relaties in een nieuw gezin ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten. Naast emotionele spanningen komen er ook praktische problemen om de hoek kijken: hoe voeden we op? Wie corrigeert de kinderen? Hoe gaan we om met de verschillende gezinsculturen? We gaan kijken hoe jullie de zaken willen organiseren zodat jullie kunnen genieten van een fijne, nieuwe start.
 • Partners die mekaar terug willen vinden want een liefdesrelatie is gebouwd op verschil. Die verschillen waren aanvankelijk dikwijls de aantrekking tot de ander maar waar de verliefdheid wegebt en plaats maakt voor een liefdesrelatie begint de uitdaging.
 • Mensen ondersteunen en begeleiden die hun gemaakte afspraken in een overeenkomst willen gieten.
 • Ouders en kinderen die verwikkeld zitten in een situatie waar ze zelf niet meer uit raken. Kinderen die het niet eens geraken over de zorgsituatie van hun ouders, broers en zussen die in conflict leven, …
 • Als erkend bemiddelaar stel ik samen met mensen hun EOT op (Echtscheiding Onderlinge Toestemming) en wordt gekeken naar het familierecht maar tegelijk rekening houdend met de wensen en noden op maat van jullie situatie. Het opmaken van de EOT rekening houdend met fiscale gevolgen voor ieder, met administratie wel of niet tot bij de notaris voor een uitkoop, verkoop van de gezinswoning, een akte van onverdeeldheid opmaken, berekening van onderhoudsgelden voor partners en of kinderen, een verblijfsregeling uitwerken, de formaliteiten bij de bank, …alles tot en met de neerlegging bij de familierechtbank.
 • Een ouderschapsplan uitwerken met cliënten die wel ouder samen zijn maar niet in het huwelijk zijn getreden: alles in verband met de kinderen bespreken, kosten berekenen, verblijfsregelingen uitwerken voor nu en of voor in de toekomst, de fiscale gevolgen voor iedere ouder bespreken en uitrekenen, de bespreking van het welzijn van de kinderen, hoe een scheidingsbeslissing vertellen aan kinderen, welke afspraken maken we als ouders, …

 • Coaching nieuw samengestelde gezinnen

  Wij coachen nieuw samengestelde gezinnen. De weg naar een goed functionerend nieuw samengesteld gezin kan een hobbelig parcours zijn. Vandaar dat wij ook graag deze mensen willen helpen binnen onze praktijk. Dit kan als individu, maar ook met het hele gezin. We bekijken elke situatie individueel en kijken waar jij/jullie voor openstaan. In de eerste plaats luisteren we naar jouw verhaal en bekijken we welke meerwaarde we kunnen zijn. Heb je nood aan een luisterend oor of heb je eerder nood aan “tips & trics” binnen dagdagelijkse situaties? Aan de hand van gesprekken reiken we handvaten aan om sterker in de situatie te kunnen staan.